Pers

Natuurkalender.nl

Natuurkalender.nl houdt allerlei natuurverschijnselen bij, zo ook het aantal tekenbeten bij mensen. Help mee met het bijhouden van het aantal tekenbeten in Nederland met de tekenradar.

Display in drogisterijen

Bij de betere drogisterijen is een speciale Stop de Teek Display te vinden, waarin alle producten om een tekenbeet te voorkomen en te verwijderen handig bij elkaar staan. Begin het tekenseizoen goed voorbereid en zorg dat je altijd een tekentang bij de hand hebt en jezelf regelmatig op teken test!

Volg @Stopdeteek op Twitter

Blijf op de hoogte van alle acties rondom de Week van de Teek, en @StopdeTeek via Twitter! Alles volgen rondom de Week van de Teek? Volg #weekvandeteek

Boswachter te gast bij RTL Late Night

8 april 2014 – Boswachter Arjan Postma is te gast bij RTL Late Night en vertelt over de teek. Bekijk hier het tv fragment (vanaf minuut 02:00).

Ziekte van lyme en de zorgverzekering

4 april 2014 – Als jouw huisarts vaststelt dat je de ziekte van Lyme hebt, zul je meestal een voorgeschreven antibioticakuur krijgen. Voor de diagnose van de ziekte van Lyme is in sommige gevallen een bloedtest vereist. Wat vergoedt jouw zorgverzekering? Je lees het bij ZorgWijzer.nl.

Lezing: Ziekte van Lyme en desinformatie

3 april 2014 -Op donderdag 10 april geeft Dr. Frits van der Blom een lezing over de ziekte van Lyme. Hij heeft als doel de vaagheid en het mysterie rondom deze ziekte te doorbreken. Zo krijgt iedereen een betere kans zich tegen deze slopende ziekte te weren, te verdedigen en ervan te genezen. Klik hier voor meer informatie.

Geen goed nieuws?

1 april 2014 – Preventie en tijdig verwijderen nóg belangrijker! Nieuw onderzoek geeft aan dat een antibioticakuur mogelijk geen Lyme bacterien doodt. Lees meer.

Het RIVM waarschuwt voor teken door warme weerradio

9 maart 2014- Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor tekenbeten. De komende dagen neemt de activiteit van de diertjes toe. In Oost-Brabant zal naar verwachting sprake zijn van een ‘zeer hoge’ activiteit. Lees meer.

Tekenpreventie op de radio

6 juli 2013 – De teek is weer in het nieuws verschenen. Het RIVM verwacht deze maand zo’n 200.000 tekenbeten in Nederland. Ook al is niet elke teek besmet, jezelf beschermen tegen teken is toch wel het meest verstandig. Donderdag 4 juli werd CEO en tekenexpert Arnoud Aalbersberg geïnterviewd door BNR radio. Hij vertelt in de uitzending alles over tekenpreventie. Je kan het fragment hier terug luisteren.

Teken in het buitenland

Er zijn veel verschillende soorten teken en die komen voor in verschillende gebieden. Ook zijn ze niet allemaal gevaarlijk of ze dragen andere ziekten over. Zo komen in veel delen van Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, de Baltische Staten en Voormalige Sovjet-Unie teken voor die de encefalitis infectie over kunnen brengen. Dit kan een hersenonsteking veroorzaken. Het is mogelijk om je te laten vaccineren tegen deze infectie, op basis van persoonlijk advies.

Het Teken nieuws van 28-03-2012

Het onderzoeken van teken op besmetting met de borrelia bacterie kan op twee manieren:

1. Teken testen op besmetting door de teek op sturen

De website tekenradar.nl adviseert om de teek op te plakken op een stukje papier om dit naar hun onderzoekscentrum op te sturen. De teek is daarmee dagen onderweg en wordt daarna met de zogenoemde PCR methode onderzocht. De terugkoppeling naar de gebeten persoon volgt daarna, soms kan dit wel weken duren, zelfs maanden duren.

Tekenexpert Arnoud Aalbersberg legt vandaag in een interview bij RTV Utrecht uit hoe je je kunt beschermen tegen teken.

—————————————————————————————————————-

Het Teken nieuws van 27-03-2012

Interview Metro

Vandaag staat er een interview met tekenexpert Arnoud Aalbersberg in de Metro. Stap voor stap gaat Arnoud in op hoe je een tekenbeet kunt voorkomen, een teek kunt verwijderen en hoe je de teek kunt testen en waarom dit belangrijk is.

Week van de teek tekenexpert Arnoud Aalbersberg

—————————————————————————————————————-

Acties 2011

Tijdens de Week van de Teek in 2011 waren er veel acties. (let op deze gelden nu niet meer) Wij hebben ze voor jou opgesomd:

Radio 5 interview over tekenbeten

Download het radio interview met Arnoud Aalbersberg bij Radio 5 over tekenbeten.

Facebook actie StopdeTeek

Word fan van de StopdeTeek Facebook pagina en ontvang 1 gratis paar tekenwerende Bugsox! De actie geldt tot vrijdag 8 april 12.00u, daarna worden alle sokken verzonden zodat je veilig in het groen kan sporten, spelen, recreëren en werken.

Week van de Teek bij Koffietijd

Dinsdag 5 april schonk Koffietijd aandacht aan de Week van de Teek. Ook gaven ze na de uitzending 15 setjes van Care Plus weg, met daarin 1 paar Care Plus Bugsox en 2 paar Care Plus Bugsox for Kids.
Bekijk de uitzending en maak kans op 1 van de Care Plus Teken bescherming setjes!